2012. ápr. 16.

Chapter 27: Operation


- Várj. A nagypapátok…? – néztem rá szomorúan. Bólintott. Te jó ég… nem is tudtam mi történ. Mekkora egy barom vagyok….És még magamat sajnáltam?! Nem vagyok komplett. –Sajnálom. – nyögtem. John felsegített az ágyról. Ő már ment ki a szobából. Én megfordultam és elkerekedett a szemem, mert egy hatalmas piros tócsa volt a popsim helyén.
- Te. Úristen. Jézus Mária. – álltam és csak bámultam. Ez nem a havi…nem ez valami durvább. John jött vissza szobába.
- Jössz már? – nézett rám, majd lepillantott a foltra, amit néztem. – Úristen. Ez. Ez…? – nézett rám. Nagyon megijedt. Én csak megráztam a fejem és jeleztem, hogy ez nem az a mikulás. Ez valami durvább. – Hívom a mentőket. Nem szarozunk tovább. – elővette a mobilját és már hívta is. Liam jött be a szobába. Ő rám, majd a foltra nézett.
- Nem tudtál volna egy kicsit figyelmesebb lenni? – felemeltem a pólómat és megmutattam neki a hasam. Nézett egy nagyon és mintha aggodalmat láttam volna a szemében. – Hozom a telefonom és a kocsit. Irány a kórház. – John utána ment és gondolom mondta neki, hogy mindjárt itt lesznek a mentők.
Ed volt az egyetlen aki nem jött be velünk a kórházba. Otthon maradt. Nem tudom mit gondolt, mit nem, de azt tudtam, hogy elrontottam. Nem kicsit, nagyon.
- Teljes neve?
- Fanny Giron
- Életkora?
- 14.
- Betegség? Öröklődő?
- Nincs és nincs.
- Allergia bármilyen gyógyszerre vagy ételre?
- Nincs.
- Mostanában volt műtétje?
- Nem.
Kérdések és újabb kérdések hada várt mikor beértünk a kórházba. Mentőben utazni nagyon fura volt. 3 ismeretlen férfi hajol föléd, infúziót kötnek be, hangosan dübörög feletted egy sziréna és szinte hozzá szíjaznak egy hordágyhoz. Nem kellemes.
Az viszont jól esett, hogy John a mentőben volt. Mellettem. Fogta kezem. Rá néztem és sírni kezdtem, mire megszorította kezem és elmosolyodott. Olyan „Ne félj, itt vagyok” érzést sugallt, egy kissé nyugodtabb lettem és elnevettem magam, pedig ott, akkor semmi vicces nem történt.
A kórházban hordágyon rögtön felvittek valamilyen szobába ahol azt a sok idegesítő /és talán életmentő/ kérdést tették fel. Nem gondoltam, hogy ennyire súlyos lesz.
- Most csinálunk egy ultrahangot. – mondta az orvosom miután végig tapogatta a hasam, ami igazán fájdalmas volt. 
Aztán átvittek egy fehér szobába ahol egy ultrahang (vagy valami olyasmi szerkezet) volt. Bekenték  zselével a hasam és egy kedves fekete doktornő mozgatni kezdte a szerkezetet. Körbe-körbe a hasamon. A krém hideg volt, de jól esett. A masina által kivetített kép már kevésbé volt kedves. A szobában úgy 4 orvos lehetett és 2 nővér, na meg síri csönd. Az egyik orvos –aki a kérdéseket tette fel- közelebb lépett a monitorhoz.
- Toljuk be a műtőbe. – mondta határozottan.
- De nincs szabad… - kezdte az egyik nővérke.
- Kerítsen egy műtőt. MOST. – mondta erőteljesebben. Megrémültem. Ez az egész túl sok volt nekem. Nem ettem és ittam majd’ egy napja. Az adrenalin, a stressz, és…Edward.
Elájultam.
-BIP    BIP     BIP   BIP -
Úristen...Hol vagyok? kérdeztem magam. Lassan próbáltam kinyitni a szemem. Csak foltokat láttam, majd pislogtam párat és kitisztult a kép. Kis fehér szoba, John és Réka aludt egymás vállán a tőlem balra lévő székeken. Edward pedig, ő pedig tőlem jobbra ült. Végig nézte ahogy kinyitom a szemem. Rezzenéstelen arccal ült és nézett.
- Nem akarok elveszíteni még valakit. – mondta és egy könnycsepp gyűlt a szemében, a kezemhez nyúlt és megszorította. Elmosolyodtam és fel akartam ülni. – Várj, ezt még nem szabad. – nyomott vissza gyengéden Ed. Az én Eddym.
- Mi történt?
- Hát ugye én otthon maradtam, de a szívem ide húzott…Amikor beértem és megtudtam, hogy megoperáltak és összevarrták a hasad…A szívem szakadt meg és hát…azóta itt vagyok. – Elmosolyodott és én is elmosolyodtam.